Confidenţialitate

Coronavirus: Măștile cu supapă nu sunt recomandate de specialiști

Folosirea măștilor cu supapă nu e recomandată în contextul pandemiei de coronavirus, precizează ministerul Sănătății. Supapa acestora se deschide în momentul expirației și permite trecerea virusurilor.

Aceste măști sunt destinate lucrătorilor industriali pentru a preveni respirația prafului și particulelor în timp ce supapa se închide la inhalare. Când se expiră, supapa se deschide și astfel permite virusurilor să treacă.

Din cauza riscului ca particulele virusului SARS-CoV-2 să fie răspândite, putind fi infectate alte persoane, organizațiile internaționale nu recomandă ca aceste măști să fie purtate în pandemie.

Împotriva noului coronavirus sunt recomandate însă măștile care acoperă în întregime nasul și gura, măștile din țesătură cu cel puțin două straturi, care se pot spăla și refolosi, cele care au o sârmă de metal la nivelul nasului și care nu permit astfel ieșirea aerului prin partea superioadă a măștii, precum și măștile care se așază bine pe părțile laterale ale feței și care nu prezintă spații pe unde pot pătrunde sau elimina particule.