Coronavirus în România: Bilanțul deceselor urcă la 162, dintre care 11 anunțate astăzi

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) anunță alte cinci decese provocate de COVID-19 pe teritoriul României.

Bilanțul urcă astfel la 162 de persoane decedate, dintre care 11 anunțate astăzi, până la această oră.

Ultimii pacienți decedați raportați aveau vârste cuprinse între 67-89 de ani și sufereau de alte afecțiuni medicale.

Potrivit GCS, un bărbat de 67 ani, din județul Ilfov, internat în 1 aprilie în INBI Matei Balș, confirmat în acceași zi, a murit în 6 aprilie. Suferea de diabet zaharat tip II, boală renală cronică, boala neuromusculară, obezitate.

Un bărbat de 70 de ani, din județul Iași a fost depistat pozitiv în timpul spitalizării în Secția de Gastroenterologie SJU Iași (contact cu un caz din SJ Suceava). I-au fost recoltate probe în 27 martie și a fost confirmat în 29 martie. A murit în 6 aprilie. Suferea de ciroză hepatică decompensată, etilism cronic, HTA.

De asemenea, o femeie de 89 de ani, din județul Argeș, internată în Spitalul Municipal Câmpulung, la Boli Infecțioase în 3 aprilie, a fost confirmată cu COVID-19 în 4 aprilie și a murit în 6 aprilie. Suferise de infarct miocardic în antecedente avea insuficiență cardiacă, bloc de ramura stânga, HTA, BPOC.

Un bărbat de 71 ani, din județul Vaslui, internat în 28 aprilie în Spitalul Municipal Bârlad-Boli Infecțioase, cu istoric de călătorie Antalya (Turcia), recoltat pentru COVID-19 în 28 martie, a fost confirmat în 30 martie și a murit în 5 aprilie. Comorbidități: infarct miocardic în antecedente, CIC-protezată 2 stenturi.

Un alt deces este al unui bărbat de 82 de ani, din județul Bihor, internat in SCJU Oradea- ATI în 1 aprilie, este contact cazuri confirmate COVID-19. A fost confirmat COVID-19 în 1 aprilie, iar în data de 6 aprilie a murit. Comorbidități: HTA, diabet zaharat, boala neurologică, boală cardiovasculară.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS