Confidenţialitate

Coronavirus în România: August, luna recordurilor negative. Evoluția numărului pacienților decedați și al celor de la ATI

România a avut marți cel mai mare număr de decese din cauza COVID-19 înregistrat de la începutul pandemiei – 58.

Precedentele două recorduri au fost atinse în plină perioadă a concediilor și vacanțelor, mai exact în august.

Astfel, pe data de 7 august, Grupul de Comunicare Strategică anunța 50 de noi decese, alături de 1.378 de noi cazuri, un record și în această privință.

Ulterior, pe 13 august, autoritățile anunțau 53 de noi decese. Similar, erau totodată raportate 1.454 de noi cazuri de coronavirus, și atunci un record.

Până astăzi, 3.367  persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Numărul deceselor în ultimele 30 de zile

În ceea ce privește numărul pacienților de la Terapie Intensivă, și acesta a înregistrat în august mai multe recorduri.

Inițial, pe 2 august, numărul pacienților aflați în stare gravă atingea un nou record – 412, după care a crescut constant, până pe 5 august, când a urcat la 464. După o pauză de două zile, numărul pacienților de la ATI a crescut constant pe parcursul lunii august, cel mai mare nivel fiind atins pe 22 august – 504.

Numărul pacienților internați la Terapie Intensivă în ultimele 30 de zile

Referitor la numărul infecțiilor, marți s-a putut observa o creștere a numărului zilnic de cazuri, după trei zile în care tendința a fost de scădere. Bilanțul infecțiilor a trecut marți de 80.000.

Explicația este dată și de numărul foarte mic de teste realizate sâmbătă (doar 13.274 de teste) și duminică (doar 6.491 de teste).

De altfel, este cunoscut faptul că în zilele de weekend, numărul testelor scade considerabil odată cu numărul celor care fac mai puține teste la cerere.

Numărul testărilor zilnice în ultimele 30 de zile 

Detalierea testărilor zilnice: După definiția de caz, Testări la cerere, Număr total de teste

Sursa grafice: Graphs.ro