Confidenţialitate

Coronavirus în România: 9.785 de cazuri noi și 36 de decese, raportate de autorități joi

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, joi, 13 ianuarie, bilanțul infectărilor cu SARS-CoV-2 din ultimele 24 de ore.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 13 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 9.785 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 36 decese, dintre care 2 anterioare.

Pe 12 noiembrie, au fost înregistrate 8.600 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, tot miercuri au fost raportate și 44 de decese.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de  3.272, cu 209 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI  sunt internate 441 de persoane, cu 24 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 441 pacienți internați la ATI, 49 au certificat care atestă vaccinarea.

Din totalul pacienților internați, 203 sunt minori, 194 fiind internați în secții, cu 34 mai mult decât în ziua anterioară și 9 la ATI, cu 3 mai mult decât în ziua anterioară.

Tulpina Omicron a devenit dominantă la nivel mondial, anunță Organizația Mondială a Sănătății, fiind responsabilă de aproape 60% din totalul noilor contagieri. Noua variantă a SARS-CoV-2 ar putea însemna finalul pandemiei, apreciază specialiștii de la Agenția Europeană a Medicamentului.

Iar oficialii americani apreciază că Omicron va infecta aproape pe toată lumea, având în vedere gradul mare de contagiozitate.

Șeful strategiei de vaccinare EMA, Marco Cavaleri, este de părere că Omicron va face ca boala Covid-19 să devină o boală endemică, una cu care lumea poate învăța să trăiască. În același timp, acesta și-a arătat rezerve față de administratea unei a patra doze de vaccin anti-Covid, fiind de părere că vaccinarea repetată nu poate fi o strategie viabilă pentru că vom avea problem cu reacția imunitară.

„Nu trebuie însă să uităm că ne aflăm în continuare în pandemie”, mai atrage atenția Cavaleri. „Varianta Omicron este foarte contagioasă și va duce la un număr mare de cazuri de infectare”, mai spune oficialul EMA.

Citește și: Provincia canadiană Quebec va introduce o nouă taxă pentru adulții nevaccinați împotriva Covid-19 | AUDIO