Confidenţialitate

Coronavirus în România: 181 de cazuri noi și 3 decese în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat luni că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate în România 181 de noi cazuri de Covid și 3 decese la pacienți confirmați cu noul coronavirus.

Potrivit GCS, până luni, în România au fost confirmate 1.085.100 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 1.048.620 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 181 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 22 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până luni, 34.319 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 3 decese (bărbați) ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din Mehedinți, Olt și Municipiul București.

Dintre acestea, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani și două la categoria de vârstă peste 80 ani.

Din cele 3 decese înregistrate, două sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar unul al unui pacient care nu a prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 623. Dintre acestea, 80 sunt internate la ATI.

FOTO: INQUAM/Virgil Simionescu