Confidenţialitate

Coronavirus în România – 17 februarie: 15.374 de cazuri noi și 125 de decese, raportate de autorități în 24 de ore

Grupul pentru Comunicare Strategică a transmis joi, 17 februarie, bilanțul infectărilor cu SARS-CoV-2 și al deceselor cauzate de Covid-19 din ultimele 24 de ore.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 17 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 15.374 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate și 125 de decese, dintre care 3 anterioare intervalului de referință.

Cu o zi în urmă au fost înregistrate 17.447 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, miercuri au fost raportate și 183 de decese, dintre care 12 anterioare intervalului de referință.

Referitor la decizia CCR privind purtarea măștii de protecție în spațiile deschise exterioare, această măsură nu este o restricție, ci una de protecție, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională Ordonanța de urgență care reglementa printre altele obligativitatea purtării măștii în spațiile publice din exterior.

Guvernul așteaptă publicarea motivării Curții, apoi va face demersurile pentru a intra în legalitate.

„Există un ordin comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Administrației și Internelor care va fi adaptat în funcție de decizia Curții Constituționale, însă, în mod evident, în urma monitorizării situației epidemiologice, Guvernul României va lua decizia care să răspundă nevoii de protecție a sănătății populației. Nu discutăm de botniță, nu discutăm despre lucruri de genul acesta. Nu cred că utilizarea măștii reprezintă o restricție, reprezintă un element de protecție”, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Autor: Narcis Roșioru

Citește și: Ordonanța care prevede obligativitatea purtării măștii de protecție în spații publice, declarată neconstituțională. CCR invocă motive de procedură | AUDIO