Confidenţialitate

Coronavirus în România – 16 februarie: 17.447 de cazuri noi și 183 de decese

Grupul pentru Comunicare Strategică a transmis miercuri, 16 februarie, bilanțul infectărilor cu SARS-CoV-2 și al deceselor cauzate de Covid-19 din ultimele 24 de ore.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 16 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 17.447 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 183 de decese, dintre care 12 anterioare intervalului de referință.

Cu o zi în urmă au fost înregistrate 21.885 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, tot marți au fost raportate și 204 decese, dintre care 9 anterioare intervalului de referință.

Marți, ordonanța care prevede obligativitatea purtării măștii de protecție în spații publice a fost declarată neconstituțională. CCR invocă motive de procedură.

Mai exact, lipsa avizului de la Consiliul Legislativ. Specialiștii consultați de Europa FM spun, însă, că cei care au fost amendați pentru că nu purtau mască în aer liber nu își vor primi banii înapoi.

Curtea Constituțională nu contestă purtarea măștii în spații publice, ci modul în care a fost adoptată Ordonanța care stabilește acest lucru. Sărind peste o etapă. Care ar putea fi, însă, primul efect al deciziei Curții Constituționale?

„La data publicării deciziei în Monitorul Oficial, obligativitatea portului măștii va dispărea”, a spus jurnalista Ioana Ene Dogioiu, realizatoarea emisiunii Piața Victoriei, de la Europa FM.

„Și printr-o reglementare, de această dată, legal și constituțional dusă la îndeplinire, să înlocuiască acest articol și să introducă un articol corect”, a adăugat Ioana Ene Dogioiu.

Citește mai mult despre Ordonanța care prevede obligativitatea purtării măștii de protecție în spații publice, declarată neconstituțională. CCR invocă motive de procedură | AUDIO

Autor: Narcis Roșioru