Coronavirus: În Grecia este convocată o ședință de urgență pentru a discuta despre noi restricții

În contextul creșterii cazurilor noi de infecții COVID-19, la Atena a fost convocată o ședință de urgență . 58 de cazuri noi au fost în ultimele 24 de ore, dintre care cele mai multe, 34, sunt în rândul străinilor care au intrat în Grecia. Creșterea este alarmantă, dacă este comparată cu zilele trecute.

Ședința extraordinară a Guvernului elen este programată la ora 16:30. Presa locală scrie despre posibilitatea ca măștile să devină obligatorii.

Turiștii pot intra din nou în Grecia, începând de miercuri, de la miezul nopții

Turiștii români pot ajunge din nou în Grecia prin vama Kulata-Promachonas, de la MIEZUL NOPŢII.

Termenul a fost devansat: anterior, guvernul elen anunţa că va permite accesul de miercuri dimineaţă, de la ora 6.00.

Noile condiţii au fost făcute publice de Ministerul Român de Externe. Este nevoie de codul unic generat de site-ul guvernamental elen şi de testul negativ pentru coronavirus.

Mai exact, cei care vor  să intre în Grecia prin vama Kulata Promachonas, din Bulgaria, trebuie să completeze formularul electronic pus la dispozişţie de autorităţile elene la adresa travel.gov.gr. Site-ul, blocat mai multe ore, este funcţional din cursul zilei de marţi. Cei care au completat formularul marţi, ar urma să primească  un cod unic necesar călătoriei până cel târziu miercuri.

Turiștii trebuie să deţină şi dovada testului negativ pentru Covid-19, document în limba engleză, care să conţină datele documentelor de identitate folosite la ieşirea din ţară.

Românii care trec granița pe la Kulata beneficiază, în caz de nevoie, de asistență de la reprezentanți ai Consulatului General al României la Salonic și ai Ambasadei României la Sofia, care vor fi prezenți miercuri în punctul de frontieră Kulata-Promachonas.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS