Cornel Penescu va fi eliberat condiţionat

Omul de afaceri Cornel Penescu, condamnat la opt ani de închisoare în şapte dosare de corupţie, va fi eliberat condiţionat.

Magistraţii Tribunalului Argeş au respins contestaţia formulată de DNA la decizia din 12 octombrie a Judecătoriei Piteşti, de eliberare condiţionată a fostui finanţator al FC Argeş.

Decizia Tribunalului Argeş este definitivă şi executorie, astfel că fostul finanţator al FC Argeş – care execută pedeapsa la Penitenciarul Mioveni – urmează să fie pus în libertate.

Cornel Penescu, fost finanţator al echipei FC Argeş, avea de executat opt ani de închisoare, ca urmare a contopirii pedepselor primite în cele şapte dosare de corupţie în care a fost judecat. Decizia a fost dispusă în iunie 2016 de Curtea de Apel Ploieşti, care a decis să majoreze de la cinci la opt ani de închisoare pedeapsa pentru omul de afaceri.

Cornel Penescu a fost condamnat în ultimii ani în şapte dosare penale de către instanţe din mai multe judeţe, precum Tribunalul Prahova, Tribunalul Olt şi Tribunalul Teleorman, dar şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Între dosarele în care Penescu a fost condamnat se numără ”Mită pentru arbitri”, dosarul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu a fost condamnat pentru fraude cu fonduri europene, dar şi dosarul în care fostul primar al municipiului Craiova Antonie Solomon a fost condamnat pentru fapte de corupţie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS