Corina Crețu: Proiectele pentru spitalele regionale nu au fost trimise la CE

Proiectele pentru cele trei spitale regionale nu au fost trimise la Comisia Europeană a susținut comisarul european pe Politici Regionale, Corina Crețu la Digi 24.

Pentru cele trei spitale regionale (Craiova, Cluj și Iași), CE a semnat un contract inițial de 150 de milioane de euro, în 2015, pe Programul Operațional Regional, iar terenurile au fost selectate în anul următor. De asemenea, 1,8 milioane de euro au fost alocați pentru studiile de fezabilitate.

Potrivit noii concepții a miniștrilor, sunt de dimensiuni mai mari decât au fost gândite inițial și potrivit studiilor de fezabilitate se ajunge la o diferență foarte mare. Se ajunge la 1,2-1,5 miliarde de euro pentru toate cele trei spitale. Sigur că aceste costuri nu înseamnă numai faptul că ai construit trei clădiri noi. Aceste costuri ar acoperi proiectarea spitalelor, construcția, supravegherea, echipamentele necesare. Sunt gata să discutăm orice variantă. Am lăsat 100% în mâna autorităților române cum vor să procedeze în continuare”, a detaliat Crețu.

Prin Programul Operațional Regional, beneficiarul pentru aceste spitale este Ministerul Sănătății, astfel că ar trebui schimbată legislația, potrivit comisarului european.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS