Confidenţialitate

Coreea de Sud va testa animalele de companie pentru coronavirus

În Coreea de Sud, animalele de companie vor fi testate pentru depistarea coronavirusului. Analizele vor fi făcute doar pentru câinii și pisicile care prezintă simptome.

Decizia a fost luată de autoritățile locale, după ce recent Coreea de Sud a înregistrat primul caz de infectare cu coronavirus la un animal.

Guvernul metropolitan din Seul a stabilit că vor fi testate doar animalele de companie cu febră sau dificultăți respiratorii și care au intrat în contact cu persoane confirmate cu COVID-19, scrie BBC. Dacă testul va fi pozitiv, animalul de companie va intra în carantină, la domiciliu.

Nu este nevoie ca pisicile sau câinii infectați să fie plasați într-o instalație izolatoare, deoarece nu sunt dovezi că virusul s-ar transmite de la animal la om, dar autoritățile sud-coreene au transmis că animalele pot fi duse într-un centru special de carantină, dacă stăpânii lor sunt internați în spital, sunt prea bolnavi sau prea bătrâni pentru a mai avea grijă de ele.

Autoritățile au mai recomandat ca atunci când își plimbă animalele companie, stăpânii să le țină la distanță de cel puțin doi metri față de alte animale și față de oameni.

La începutul lunii ianuarie, Coreea de Sud a raportat primul caz de infectare cu coronavirus la un animal: un pisoi care trăia într-un lăcaș religios din sud-estul țării.

Autoritățile sanitare bănuiesc că pisoiul s-ar fi îmbolnăvit, după ce a intrat în contact cu două persoane, mamă și fiică, bolnave de COVID-19.