Coreea de Sud: Patru persoane au murit si alte 300 sunt date disparute, dupa ce un feribot s-a scufundat dimineata

Un feribot a naufragiat în această dimineață în apropiere de coasta sud-estică a Coreei de Sud.

Feribotul transporta 477 de oameni, majoritatea elevi de liceu care mergeau în excursie.

Până acum, au fost salvați mai puțin de jumătate dintre pasageri. E vorba în special de cei care s-au aruncat în apă după ce nava a început să se scufunde.

Feribotul făcea legătura între un port din vestul țării și insula Jeju din sud, considerată un fel de Hawaii al Correi de Sud. Către această destinație se îndreptau cel puțin 300 de liceeni și profesorii lor. Nava transporta și alți pasageri, plus 29 de membri ai echipajului și 150 de vehicule. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, pornise la drum cu întârziere. La ora locală 9, în această dimineață, s-a dat semnalul de alarmă. Pasagerii au povestit că au auzit un zgomot puternic și brusc vaporul a început să se clatine.

Televiziunile din Coreea de sud au difuzat imagini dramatice cu feribotul înclinat la 45 de grade cu vârful în apă – povestesc jurnaliștii CNN. Apoi nava e înfățișată aproape scufundată, singura parte vizibilă fiind cea din spate.

În alte imagini, apar pasagerii îngroziți cu veste de salvare care urcă în bărci, în timp ce apa acoperă puțin câte puțin puntea și feribotul se scufundă. Mulți dintre pasageri s-au aruncat în apa rece, de unde echipajele de salvatori i-au recuperat. Alții au fost salvați cu ajutorul elicopterelor trimise în zonă.

Pasagerii răniți au primit îngrijiri medicale într-un port din apropiere, în vreme ce scafandrii au fost mobilizați pentru căutarea victimelor.

Dintre persoanele decedata, o femeie de 27 de ani făcea parte din echipaj, iar un elev a murit după ce a fost salvat.

Deocamdată nu se cunoaște cauza naufragiului. O ipoteză luată în calcul este coliziunea cu o stâncă sau chiar cu fundul mării, deoarece pasagerii au povestit au auzit un zgomot puternic, după care nava a început să se scufunde.