Confidenţialitate

Coreea de Nord: Stare de urgenţă şi carantină într-un oraş, după raportarea primului caz „suspectat” de COVID

Coreea de Nord a raportat primul caz “suspectat” de contaminare cu noul coronavirus, la o persoană care s-a întors în ţară pe 19 iulie, după ce trecuse ilegal linia de demarcaţie” ce serveşte drept graniţă cu Coreea de Sud”, a transmis agenţia de ştiri KCNA.

Acest caz se referă la o persoană care “s-a întors la 19 iulie după ce trecuse ilegal linia de demarcaţie” ce serveşte drept graniţă cu Coreea de Sud, potrivit KCNA.

Preşedintele Kim Jong-un a declarat stare de urgenţă şi a impus carantinarea oraşului de frontieră Kaesong.

 Dacă se confirmă, acesta ar fi primul caz de COVID-19 înregistrat oficial în Coreea de Nord, unde infrastructura sistemului de sănătate este deosebit de inadecvată pentru a trata o astfel de epidemie.

Persoana suspectată că ar purta virusul este prezentată ca “un transfug care s-a dus în Sud cu trei ani în urmă” şi s-a întors în oraşul Kaesong, la frontiera cu Coreea de Sud. Această persoană ar fi reuşit să treacă graniţa puternic fortificată care desparte cele două ţări.

Totuşi, din Coreea de Sud nu au existat informaţii cu privire la vreo tentativă de trecere frauduloasă a acestei frontiere marcate, între altele, de zone minate, fiind una dintre cele mai puternic supravegheate graniţe din punct de vedere militar în lume.

În pofida măsurilor de carantină stricte, “s-ar spune viciosul virus a intrat în ţară”, a afirmat Kim Jong-Un, conform KCNA.