Confidenţialitate

COREEA DE NORD: Amplă manifestaţie antiamericană la Phenian

Autorităţile nord-coreene susţin că au mobilizat peste 100.000 de oameni, în acest sfârşit de săptămână, la o manifestaţie antiamericană organizată în capitala Phenian, potrivit agenţiei oficiale KCNA.

Informaţiile difuzate de regimul stalinist nu pot fi confirmate din surse indepedente.

Mulţimea s-a adunat la apelul ‘înflăcărat’ al ‘anihilării duşmanilor’ şi de ‘dorinţa de a elimina complet de pe glob imperialiştii americani’.

În ultimele săptămâni, după cel mai recent test nuclear nord-coreean, s-a instensificat schimbul declaraţiilor ameninţătoare dintre cele două ţări.

Donald Trump a spus că ţara sa va distruge total Coreea de Nord dacă aceasta va lansa un atac asupra SUA sau a aliaţilor săi.

Phenianul a anunţat că va efectua un test suplimentar al bombei cu hidrogen dezvoltate, de această dată în apele Pacificului.

Sâmbătă, bombardiere americane au zburat în apropierea coastelor Coreei de Nord într-o demonstraţie de forţă menită să transmită un ‘mesaj clar’ dictatorului Kim Jong-un.

În replică, şeful diplomaţiei nord-coreene, Ri Yong H, a declarat că Donald Trump se aventurează într-o ‘misiune sinucigaşă’.