Coreea de Nord a efectuat un nou test cu rachetă

Coreea de Nord a efectuat un nou test cu rachetă. BBC citează relatări din Coreea de Sud potrivit cărora  Nordul ar fi lansat o rachetă balistică.

Racheta a fost lansată dintr-o regiune de pe coasta de vest, relatează agenția Yonhap.

 

Două teste cu rachetă efectuate în aprilie au eșuat.

La începutul lunii mai, un purtător de cuvânt al ministerului nord-coreean de Externe a anunţat că Phenianul este ”complet pregătit pentru a răspunde faţă de orice opţiune luată de Statele Unite”.

Regimul de la Phenian susține că va continua să-şi consolideze capacităţile pentru un atac nuclear preventiv până când Washingtonul renunţă la politicile ostile vizavi de Coreea de Nord.

Phenianul va lua măsuri pentru consolidarea forţei nucleare la maximum într-o manieră consecutivă şi succesivă, în orice moment şi loc decis de conducerea supremă”, a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe.

Ulterior însă atitudinea Phenianului s-a schimbat , cel puțin declarativ, după ce președintele american Donald Trump a spus că ar fi „onorat” să îl întâlnească pe liderul Nordului, Kim Jong-un. Un diplomat nord coreean a declarat că țara sa ar putea purta discuții cu Statele Unite „în condițiile potrivite”.

 

Coreea de Nord a dus la capăt cinci teste nucleare în ultimii 11 ani şi analiştii avertizează că experţii regimului înregistrează progrese considerabile în construirea unei rachete intercontinentale capabilă să lovească Statele Unite.