Coreea de Nord a efectuat un nou test cu rachetă

Coreea de Nord a efectuat un nou test cu rachetă. BBC citează relatări din Coreea de Sud potrivit cărora  Nordul ar fi lansat o rachetă balistică.

Racheta a fost lansată dintr-o regiune de pe coasta de vest, relatează agenția Yonhap.

 

Două teste cu rachetă efectuate în aprilie au eșuat.

La începutul lunii mai, un purtător de cuvânt al ministerului nord-coreean de Externe a anunţat că Phenianul este ”complet pregătit pentru a răspunde faţă de orice opţiune luată de Statele Unite”.

Regimul de la Phenian susține că va continua să-şi consolideze capacităţile pentru un atac nuclear preventiv până când Washingtonul renunţă la politicile ostile vizavi de Coreea de Nord.

Phenianul va lua măsuri pentru consolidarea forţei nucleare la maximum într-o manieră consecutivă şi succesivă, în orice moment şi loc decis de conducerea supremă”, a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe.

Ulterior însă atitudinea Phenianului s-a schimbat , cel puțin declarativ, după ce președintele american Donald Trump a spus că ar fi „onorat” să îl întâlnească pe liderul Nordului, Kim Jong-un. Un diplomat nord coreean a declarat că țara sa ar putea purta discuții cu Statele Unite „în condițiile potrivite”.

 

Coreea de Nord a dus la capăt cinci teste nucleare în ultimii 11 ani şi analiştii avertizează că experţii regimului înregistrează progrese considerabile în construirea unei rachete intercontinentale capabilă să lovească Statele Unite.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS