Confidenţialitate

Copilul de 9 ani care și-a ucis bunica în primăvară nu merge nici acum la școală – AUDIO

Deși psihologii care l-au consultat recomandă integrarea în învățământul de masă, iar legea spune că școala este obligatorie până la clasa a 10-a, până acum, mai multe școli au refuzat înscrierea copilului. Părinții au făcut săptămâna trecută o nouă încercare de a-l înscrie, de data aceasta, chiar la școala de circumscripție. Degeaba. După un scenariu deja cunoscut, ceilalți părinți se opun, pentru că se tem pentru copiii lor. Ei vor depune o petiție la Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Vineri, la școala respectivă a avut loc o ședintă fulger la care au participat părinți ai elevilor din toate clasele. Nu doar cei ai căror copii ar putea fi colegi cu băiatul care și-a ucis bunica! Victor Marin a stat de vorbă cu câțiva părinți.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Desigur, e o situație cu totul și cu totul neobișnuită, dar din nefericire, în România sunt destui copii, cu probleme mult mai puțin grave, care sunt nevoiți să schimbe o școala după alta, tot la presiunea celorlalți părinți și de multe ori, a profesorilor.

În perioada următoare vom vorbi despre aceste cazuri și despre cum statul și societatea le refuză acestor copii, de multe ori cu un IQ mult peste medie, șansa de a duce o viață normală.