Confidenţialitate

Copiii #StauAcasă și participă la cursuri online de programare în cadrul Code School Clubs

Unul dintre cele mai cunoscute cluburi de programare pentru copii din România, Code School Clubs, s-a adaptat situației actuale și oferă în premieră cursanților o metodă inedită de predare. Cursurile au loc acum online, locul în care trainerii le dau întâlnire cursanților în fiecare weekend, în cadrul unor sesiuni interactive de lucru, live.

Cursurile Code School Clubs sunt adaptate nivelului de înțelegere al fiecărui copil. De la mic la mare, de la începător la avansat, copiii se familiarizează cu computerul, învață primele noțiuni de programare, creează primul website cu ajutorul HTML și CSS, fac mici automatizări sau proiecte de robotică cu Arduino sau aplicații pentru smartphone în AppInventor. În același timp beneficiază de suport pentru lecțiile de la școală lucrând pentru o mai bună înțelegere a limbajului de programare C++, dar și dezvoltarea cunoștințelor și stăpânirea unor limbaje mai avansate de programare precum Python sau Java.

“Mutarea cursurilor de programare în mediul virtual a reprezentat o provocare pentru noi, de care se bucură acum în special cursanții noștri. Copiii s-au adaptat surprinzător de bine la această schimbare, iar acest lucru reprezintă o dovadă clară a faptului că noua generație are abilitatea de a se adapta rapid la nou, la schimbare, când vorbim de tehnologie. Învățatul de acasă vine și cu beneficiul unei atenții dedicate la ce se predă dar și o interactivitate individuală mai mare, ce poate fi mai ușor cuantificată.’’ spune Alin Chiriac, fondatorul Code School Clubs.

În această perioadă în care tot mai multe afaceri au diminuat activitatea iar angajații sunt trimiși în șomaj tehnic, clubul de programare a crescut ca număr de cursanți și sunt zile în care se derulează și trei cursuri în paralel cu grupe și traineri diferiți.

“Deja lucrăm cu ei ca și cum ar face asta dintotdeauna. Cei mici au nevoie inițial de susținere și din partea părinților, însă după primul curs, cu ajutorul nostru ei au devenit cei mai implicați. Deși se lucrează în grup, se verifica fiecare eroare și se răspunde individual la fiecare întrebare. Durează și se lucrează mult, însă marele beneficiu este că elevii sunt atenți la fiecare întrebare și răspuns, iar de multe ori chiar cursanții sunt cei care au ocazia să identifice o eroare a unui coleg sau să răspundă la o întrebare adresată”, a declarat Diana Stan, Head Trainer Code School Clubs.

După trecerea la cursuri live susținute online, numărul copiilor care participa la club a crescut, majoritatea cursanților noi venind din recomandările copiilor care deja participă la cursuri.
Mai mult, de cursurile Code School Clubs beneficiază acum și copii români ce locuiesc în alte țări precum: Franța, Italia, Spania, UK, USA sau Canada.

Mai multe informații despre cursurile Code School Clubs găsiți pe https://codeschool.adfaber.org/ sau pe pagina de Facebook Code School Clubs.