Copiii au decretat: „Vacanţă infinită”, „ciocolată şi îngheţată la micul dejun”

Astăzi este Ziua Porților Deschise pentru copii la Palatul Parlamentului, ocazie cu care aproximativ 1.000 de copii, însoţiţi de părinţi şi profesori, au venit în vizită până la ora 13.00. Copiii au venit din mai multe zone ale ţării, inclusiv din judeţele Teleorman, Prahova, Ialomiţa şi Dâmboviţa.

Copiii au văzut mai multe săli reprezentative atât pentru activitatea Camerei Deputaţilor, cât şi pentru specificul arhitectonic al clădirii. Micuţii s-au declarat încântaţi de sala de plen şi de biroul preşedintelui Liviu Dragnea.

În circuitul turistic au fost incluse sălile “I.C. Brătianu”, „Al.I.Cuza”, „Nicolae Iorga”, „Nicolae Bălcescu”, „Spiru Haret” şi „I.G. Duca”, precum şi sala de plen şi cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Copiii au rămas impresionaţi de sala de plen a Camerei Deputaţilor, care i-a făcut să se simtă „ca pe Arena Naţională”.

Cei mici au avut posibilitatea să semneze o Hotărâre în calitate de „preşedinte” al Camerei Deputaţilor, care prevedea „vacanţă infinită”, „ciocolată şi îngheţată de la micul dejun”, iar  singura datorie a lor fiind aceea de a se juca.

În atenţia tuturor părinţilor, profesorilor şi învăţătorilor. Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, am hotărât să existe doar veselie, jocuri, zâmbete şi bucurie printre copii. De aceea, toţi copiii trebuie să aibă vacanţă infinită, să primească ciocolată şi îngheţată încă de la micul dejun, să petreacă cât mai mult timp în parcuri şi cu prietenii lor”.

Nu vor mai exista teme şi singura datorie a copiilor va fi aceea de a se juca în voie, de a se culca şi a se trezi la ce oră vor. Părinţii trebuie să respecte această hotărâre şi să îşi sprijine copiii în toate jocurile şi activităţile în care aceştia se implică”, mai prevede Hotărârea semnată de copii.

Liviu Dragnea a fost o vedetă foarte la modă acum, la televizor am văzut că a intrat în conflict cu toată lumea”, a spus o fetiţă despre Liviu Dragnea.

Cu toate acestea, mulţi nu au ştiu că preşedintele Camerei Deputaţilor este Liviu Dragnea, liderul social-democraţilor fiind confundat cu şeful statului, Klaus Iohannis.

Copiii au intrat în rolul parlamentarilor, dorind să depună iniţiative legislative prin care oamenii să „nu mai intre la închisoare”, „să fie mai buni”, iar ei să primească „alocaţii mai mari”. La polul opus, au existat copii care şi-ar dori „închisoare mai multă la hoţi”.

Un băieţel a afirmat că nu vrea să se facă parlamentar pentru că ”este prea mult de muncă”.

 

Articole Similare