Copii sprijiniţi de Real Madrid

Clubul Real Madrid din Spania sprijină copiii din Bucureşti, care provin din familii defavorizate, ajutându-i să nu abandoneze şcoala.

„Şcoala Socială de Fotbal Real Madrid” este un proiect care oferă celor 45 de copii, fără posibilităţi materiale, şansa de a nu abandona şcoala şi de a se dezvolta normal.

Selecţia copiilor se face pe baza criteriilor sociale şi a riscului de abandon școlar, programul fiind desfăşurat de Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor, în parteneriat cu Fundaţia Real Madrid şi Primăria Sectorului 3.

Copiii, care trăiesc în condiţii insalubre şi lipsite de facilităţi, au găsit la antrenamentele Şcolii Sociale Sportive persoane care i-au convins că, prin şcoală şi educație, vor avea o șansă la o viață mai bună.

„Copiii beneficiază de 4 antrenamente pe săptămână, antrenamente desfăşurate după metodologia Fundaţiei Real Madrid. Le punem la dispoziţie şi laboratoare de tranziţie prin care încercăm să le oferim condiţiile necesare pentru îmbunătăţirea rezultatelor la învăţătură, condiţii de care nu beneficiază acasă.

Am început în 2013 şi putem spune că, având şi ajutorul partenerilor noştri, am reuşit să le oferim copiilor plusul necesar care să îi facă să rămână încrezători în şansa lor indiferent de situaţiile materiale cu care se confruntă”, a declarat Simona Carobene, Directorul Executiv al Fundaţiei Dezvoltarea Popoarelor.

În ultimele luni, cei 45 de copii din Şcoala Socială de Fotbal Real Madrid au beneficiat de experienţe speciale. Au fost în vizită la antrenamentele celor de la Astra şi au stat de vorbă cu Şumudică şi cu jucătorii liderului Ligii 1.

Scoala Sociala de Fotbal Real Madrid

În luna ianuarie, micuţii au fost primiţi de jucătorii echipei Steaua. Reghecampf şi fotbaliştii săi le-au ascultat poveştile şi i-au încurajat să continue cu aceeaşi ambiţie.

Aceşti copii pot fi ajutaţi, trimiţând un sms în valoare de 2 euro la numărul 8834 (valabil în reţelele Orange, Vodafone, Telekom).