Confidenţialitate

Copii, pentru prima dată la mare: ”E maaare, cât vezi cu ochii. Credeam că e neagră, dar e albastră”

De ziua lor, au văzut marea pentru prima dată. 36 de copii din Ploiești au ajuns pe litoral cu ajutorul unei campanii organizate de o agenție de turism, în colaborare cu organizația umanitară Concordia.

Sunt copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, dintr-un cartier mărginaș al orașului Ploiești. Directorul executiv al agenției de turism Paralela 45, Corina Enache, spune că ideea le-a venit după ce, analizând un studiu IRES, au aflat că 22% din populația țării nu a văzut marea niciodată.

S-au gândit la copii și au decis să-i aducă pe litoral an de an, de acum încolo. Cu ajutorul organizației Concordia, care îi selectează pe micuți. Corina Enache speră că și celelalte agenții de turism din țară să le urmeze exemplul.

Aduși pe plajă, copiii și-au arătat curiozitatea și apoi încântarea.

”E frumoasă. Îmi plac …scoicile”, spune un copil.

”Mie îmi place să înot. Marea e mare, mare, cât vezi cu ochii. Acum am văzut-o pentru prima dată.  E foarte mare”, spune un alt copil.

”Eu credeam că e neagră. Nu e. E albastră”, îl întrerupe un alt prieten.

”Îmi place că e foarte albastră și mare. Mi-o imaginam neagră și cam mică”, afirmă la rândul ei o fetiță care a văzut pentru prima dată marea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Chiar dacă apa mării este rece, micuții s-au bălăcit într-una, supravegheați îndeaproape de salvamari și de profesori. Cei 36 de copii vor sta la mare până pe 4 iunie.

Sunt cazați gratuit într-un hotel din Jupiter, iar programul lor cuprinde, pe lângă plajă și jocurile pe nisip, vizite la delfinariu, la o fermă de animale din sudul litoralului și în stațiuni.