Confidenţialitate

Dr. George Sarzea, SAJ Călărași, despre cei 6 copii intoxicați cu medicamente: „Era vorba de 2 comprimate și jumătate per doză și mama a înțeles 2 folii și jumătate, undeva la 30 de comprimate”. LIVE UPDATE

3 elicoptere SMURD (București, Galați, Constanța) intervin la Dragalina, misiune primară, într-un caz cu copii intoxicați cu medicamente. Misiunea este în dinamică, transmite IGAV. Este vorba despre 6 copii cu vârste cuprinse între 4 și 16 ani. Nu se știe la acest moment despre ce substanțe este vorba.

UPDATE 16:39. Al treilea elicopter a aterizat la Dinamo

Sursa foto: IGAV

Sursa foto: IGAV

Sursa foto: IGAV

Sursa foto: IGAV

UPDATE 16:36. Al doilea elicopter a aterizat la Dinamo

Sursa foto: IGAV

Sursa foto: IGAV

Sursa foto: IGAV

Sursa foto: IGAV

Sursa foto: IGAV

UPDATE 18:00. Dr. George Sarzea, de la SAJ Călărași: „Era vorba de două comprimate și jumătate per doză și mama a înțeles două folii și jumătate – undeva la 30 de comprimate”

Este vorba despre o familie care primea „un tratament specific cu un antibiotic cu efecte adverse destul de mari. Dintr-un accident, părinții au dat tot tratamentul într-o singură doză. Este vorba despre 6 copii cu vârste între 3 și 16 ani, din care o fetiță de 6 ani a fost preluată inconștientă de elicopterul de la București. s-a intervenit cu 3 elicoptere – București, Constanța și Galați”, a explicat pentru Europa FM Dr. George Sarzea, de la SAJ Călărași.

„Copiii cei mai gravi, deci inconștienți, au fost preluați de elicopterul de la București și sunt transportați la spitalul Grigore Alexandrescu. Ceilalți doi copii, în stare mai gravă, au fost preluați de elicopterele Constanța și Galați și merg tot la Grigore Alexandrescu, iar cei 3 copii stabili au fost preluați de mașina de victime multiple SMURD, medicalizată de echipajul de medici SAJ”, a mai spus Dr. George Sarzea, de la SAJ Călărași.

„Familia a sunat la 112. Au fost administrate între 15:00 și 15:30, apelul inițial fiind la 15:44”, a mai spus Dr. George Sarzea, de la SAJ Călărași.

„Era vorba de două comprimate și jumătate per doză și mama a înțeles două folii și jumătate – undeva la 30 de comprimate”, a mai spus Dr. George Sarzea, de la SAJ Călărași.

Sursa foto: IGAV

UPDATE 17:52. ISU Călărași: „Din datele noastre, prima victimă a fost deja preluată de către elicopterul SMURD București, o fetiță în vârstă de 3-4 ani – preluată și transportată în Capitală la Grigore Alexandrescu, probabil că acolo vor ajunge toți cei 6”

„În această după-amiază pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei al județului Călărași au fost să intervă pe raza localității Dragalina unde 6 copii cu vârste cuprinse între 3 și 16 ani se pare că au ingerat mai multe medicamente, starea lor de sănătate s-a alterat, au solicitat ajutor. La fața locului s-au deplasat o autospecială de la Detașamentul Călărași, o ambulanță SMURD de la secția de pompieri Dragalina și o autospecială de transport personal și victime multiple. La fața locului s-au deplasat și 3 elicoptere SMURD, de la București, de la Galați și Constanța. Din datele noastre, prima victimă a fost deja preluată de către elicopterul SMURD București, o fetiță în vârstă de 3-4 ani – preluată și transportată în Capitală la Grigore Alexandrescu, probabil că acolo vor ajunge toți cei 6. Celelalte două elicoptere vor prelua alte două cazuri, iar noi vom pune la dispoziție transport cu alte autospeciale, împreună cu medic, transportul către spital din București pentru ceilalți copii”, a transmis ISU Călărași pentru Europa FM.

Sursa colaj foto: IGAV

Citește și: Reorientare în agricultura românească din cauza lipsei sistemelor de irigații: Un fermier din Arad cultivă sorg, o plantă din nordul și estul Africii, rezistentă la secetă | AUDIO