Confidenţialitate

Copii de numai 9 ani, printre victimele programului de sterilizare forțată din Japonia | AUDIO

Copii de numai 9 ani – printre victimele programului de sterilizare forțată din Japonia. Opinia publică niponă descoperă zilele acestea amploarea programului care a vizat așa numita populație inferioară. În total, peste 25.000 de persoane au fost sterilizate în Japonia după al Doilea Război Mondial într-un program de eugenie mandatat de stat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Eugenia, denumită și eugenetică, este o teorie socială care susține îmbunătățirea geneticii umane prin diferite mijloace. Scopul declarat este de a crea oameni mai sănătoși și mai inteligenți.

În Japonia, programul a fost în vigoare 48 de ani. Potrivit unui raport parlamentar citat de BBC, peste 25.000 de oameni au fost obligați să accepte operații care să îi împiedice să aibă copii considerați „inferiori”. Unora dintre aceștia li s-a spus că urmează să treacă prin proceduri de rutină precum înlăturarea apendicelui.

Printre persoanele vizate de program s-au numărat indivizi cu dizabilități, bolnavi mintal, ba chiar și doi copii în vârstă de 9 ani.

Legea în baza căreia a funcționat acest program a fost abrogată abia în 1996.

De altfel, Japonia se confruntă cu un val de critici privind legislația învechită. Până săptămâna trecută, de exemplu, vârsta pentru consimțământul unui act sexual era 13 ani. Ea a fost ridicată la 16 ani.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Constanța: O profesoară refuză să încheie mediile elevilor claselor a IX-a și a X-a pentru că ar exista viruși în catalogul electronic | AUDIO