Confidenţialitate

Constanța: O profesoară refuză să încheie mediile elevilor claselor a IX-a și a X-a pentru că ar exista viruși în catalogul electronic | AUDIO

Scandal la sfârșit de an școlar într-un liceu din Constanța. Situația școlară a elevilor nu este încheiată pentru că profesoara de biologie refuză să le încheie mediile în catalogul electronic. Părinții s-au revoltat, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a cerut conducerii liceului să găsească rapid o soluție de rezolvare.

Elevii claselor a IX-a și a X-a de la liceul Energetic din Constanța nu au nici acum situația școlară încheiată. Copiii stau pe holurile liceului și așteaptă ca profesoara de Biologie să le încheie mediile la această materie.

Ea le-ar fi cerut să prezinte, mai întâi, ce au facut la proba practică, spune Vasile Popa, tatăl unuia dintre elevi: „I-a chemat pe elevi dacă s-au prins plantele. Le-a dat și niște semințe, să scoată flori. Și dacă nu scot flori? Le scade două puncte. I-au spus, doamnă, au fost semințe seci. Nu o interesează”.

Revoltați, părinții au cerut socoteală conducerii liceului Energetic. S-au plâns și la ISJ mai ales că profesoara în cauză avea antecedente, anual primind calificativul „nesatisfăcător”.

Din primele verificări și în urma discuției cu directorul liceului, Inspectorul general școlar, Sorin Mihai, a aflat că altul este motivul pentru care profesoara nu încheie mediile la biologie: „Spune că nu vrea că nu are încredere în aplicație că poate are viruși. Școala este școală care are catalog electronic și trebuie să încheie. E obligația școlii”.

Două sunt soluțiile de rezolvare în acest caz, a transmis ISJ. Fie profesoara înțelege că are obligația de a încheia mediile, fie cercetarea disciplinară începută de liceu să fie finalizată chiar cu desfacerea contractului muncă. În acest fel, mediile pot fi încheiate de alt profesor angajat. Profesoara de biologie a refuzat să prezinte un punct de vedere.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Evaluare Națională 2023, Limba și Literatura Română: Peste 95% din totalul elevilor înscriși, prezenți la examen. Peste 7000 de elevi, absenți. 2 lucrări eliminate și notate cu 1