Confidenţialitate

Opt persoane, printre care doi copii mici, găsiți de polițiști locuind în colibe într-o pădure de la marginea Bistriței. Cei mici au fost duși la urgențe | AUDIO

Opt persoane, printre care și doi copii mici, au fost găsiți de autorități locuind în colibe în pădurea Codrișor, la marginea municipiului Bistrița. Copiii erau bolnavi și au fost internați de urgență în spital. 

Despre starea de sănătate a celor mici ne vorbește purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență, Camelia Strugari:

„La UPU Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița au fost aduși din pădurea Codrișor din municipiul Bistrița doi minori – o fetiță de doi ani și un băiat de șase ani – cu stare de sănătate afectată și o igienă precară. În urma consultațiilor clinice și paraclinice, minora de doi ani a fost diagnosticată cu pneumonie acută, rinofaringită acută, anemie și suspiciune de contact cu un caz de tuberculoză, iar minorul de șase ani cu bronșită acută, rinofaringită acută și, la fel, suspiciunea de contact cu un caz de TBC. Nu s-a impus internarea copiilor, care au primit prescripție de tratament medicamentos și indicația de a fi testați IDR pentru suspiciunea de tuberculoză la dispensarul TBC din cadrul spitalului, unde au beneficiat de aceste investigații în cursul zilei de astăzi (marți – n.r.). Copiii vor primi și tratament profilactic pentru tuberculoză”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență, Camelia Strugari.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Polițiștii locali din Bistrița au găsit cele opt persoane locuind în frig, în trei colibe improvizate la marginea Bistriței, în Pădurea Codrișor, aflată la câteva minute de mers pe jos de centrul orașului. Oamenii locuiau în condiții greu de descris, în frig, iar printre ei se aflau și doi copii, de doi, respectiv șase ani, care au fost trimiși imediat la spital.

Adulții au ajuns din pădure la Centrul de cazare a persoanelor fără adăpost, iar Direcția pentru Protecția Copilului Bistrița-Năsăud a fost sesizată în vederea preluării copiilor și a instituirii măsurilor de protecție care se impun în astfel de cazuri.

Sursa foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Citește și: Scandal la DSP Arad, după ce directoarea instituției îl acuză pe directorul economic că ar fi lovit-o. Angajații cer concedierea bărbatului | AUDIO