Copaci „îmbrăcaţi” cu geci care pot fi luate de nevoiaşi

O bistriţeancă a găsit o metodă inedită pentru a-i ajuta pe sărmani să facă faţă frigului.

Diana Hidan a pus în mai mulţi copaci geci groase donate de oameni cu suflet mare. În nici două zile, cele peste 20 de geci amplasate în centrul oraşului au dispărut. Peste 20 de geci cu fulare şi mănuşi au acoperit copacii şi una dintre statuile din centrul istoric al oraşului.

Hainele de iarnă aveau un bilet cu explicaţii: „Nu sunt pierdută! Dacă frigul te amorţeşte, îmbracă-mă să-ţi ţin de cald”.

Practic, hainele de iarnă reprezinta o „donaţie” pentru cei care nu îşi permit să îşi achiziţioneze îmbrăcăminte călduroasă.    

Iniţiativa a fost inspirată de la americani, iar în spatele său este o bistriţeancă de 24 de ani, Diana Hidan, care se implică în diverse proiecte de voluntariat încă din vara anului trecut. Micile proiecte pe care le pune la punct tânăra cu ajutorul prietenilor şi al apropiaţilor sunt promovate cu ajutorul unui grup pe reţeaua de socializare Facebook (Dar din dar se face rai).

Diana este expert in achiziţii publice la o firmă privată din oraş şi face asta în timpul său liber, fără să facă parte din vreo asociaţie de profil.

sursa: adevarul.ro