Confidenţialitate


Coolinaria: Platou magnifique de Paște cu specialitățile de brânză Ile de France


Coolinaria: Platou magnifique de Paște cu specialitățile de brânză Ile de France

De Paște, dacă vrei să faci o călătorie culinară rafinată, ai nevoie de câteva sfaturi de la cunoscători și un platou de brânzeturi autentice.

Francezii sunt recunoscuți peste tot în lume pentru brânzeturile rafinate și pentru bucuria de a trăi – joie de vivre.

La ediția specială Coolinaria din Deșteptarea, Vlad, George și Luca, îți arătă cum poți pregăti și tu un platou magnifique de Paște cu specialitățile de brânză Ile de France, care au ajuns în România prin intermediul Delaco.

Greta Apostol de la DeMancare ne oferă o rețetă în pași simpli pentru un platou de brânzeturi Ile De France:

1. Adăugați:
• ceva crocant. Pot fi grisini, migdale și biscuiți;
• ceva dulce. Pot fi struguri și miere;
• ceva sărat. Poate câteva măsline verzi suculente;

2. Alegeți brânzeturile preferate. Pentru un platou divers, aveți nevoie cel puțin de: brânză cremoasă (Camembert și Chavroux), brânză albastră (Roquefort și Brie au Bleu) și brânză proaspătă (Aperifrais).

3. Savurați-le cu un vin bine asortat. Majoritatea vinurilor Rose se potrivesc foarte bine cu o varietate largă de brânzeturi datorită aromei fructate a acestora și a acidității subtile.

Bon Appétit!

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ultimele stiri
Semnificațiile icoanei Nașterii Domnului: Simboluri, izvoare și reprezentări tradiționale | GALERIE FOTO

Părintele greco-catolic Victor Ostropel, despre ce înseamnă „magia” Crăciunului: „Să petrecem această sfântă și dumnezeiască sărbătoare cu simplitate…

Preotul Stănel Roșu, despre însemnătatea Crăciunului: „Trebuie să fim în primul rând oameni, să ne iertăm, să ne…

Crăciunul la ortodocși și catolici, sărbătorit pe 25 decembrie

Amintiri valoroase de Crăciun ale câtorva dintre jurnaliștii Europa FM. Cum arăta odinioară colindatul la sat și copilăria…

Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…

Studiu: Șase din zece români declară că depășesc bugetul alocat pentru Sărbători. Generația care economisește mai mult |…

Tradiții de Crăciun în Maramureș: Brondoșii de Cavnic, obicei unic în țară, prin care sunt alungate spiritele rele…

STUDIU: De sărbători, Generația Z preferă momente autentice alături de familie și prieteni | AUDIO