Confidenţialitate



Coolinaria: Galette cu legume și cașcaval Sofia de la Delaco


Coolinaria: Galette cu legume și cașcaval Sofia de la Delaco

La CoolinariaVlad, George și Luca ne arată cum să preparăm o rețetă delicioasă: galette cu legume și cașcaval Sofia de la Delaco.

GALETTE CU LEGUME SI CASCAVAL 

6 portii

Timp de preparare: 1 ora si 30 min

INGREDIENTE:

Galette:

220 grame faina integrala

125 gr unt rece

1/2 lingurita sare

3-4 linguri de apa

Umplutura:

150 grame sos de rosii cu busuioc

150 grame cascaval Sofia Delaco razuit

o  vanata

un dovlecel

o ceapa rosie mica

1 lingurita usturoi pudra

1/2 lingurita sare

Mod de lucru:

  1. Se amesteca intr-un bol faina, sarea si se incorporeaza untul framantand cu mana. La nevoie se mai adauga 2-3 linguri de apa rece pentru a se forma un aluat. Aluatul format se lasa la frigider timp de 20-30 min.
  2. Vanata si dovlecelul se taie cubulete si se calesc in ulei incins pentru cateva minute (5-6 min) . La final se pun intr-un bol si se adauga pudra de usturoi si sare .
  3. Se scoate aluatul din frigider si se intinde pe o suprafata presarata cu faina in forma aproximativa de cerc.
  4. In mijloc se unge cu sosul de rosii, se presara cascaval razuit dupa care se aranjeaza vinetele,usturoiul si ceapa. La final se presara putin cascaval si deasupra legumelor.
  5. Marginile aluatului se aduc spre interior astfel incat sa cuprinda toata umplutura. La final se ung marginile cu ou si se presara seminte.
  6. La cuptor, tarta va sta 40-45 minute si se lasa la racit pentru 5 minute inainte de a se servi.
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.


Ultimele stiri
STUDIU: Adolescenții preferă să discute cu chatboturile anumite probleme de sănătate mintală decât să ceară ajutorul unui specialist…

Cum ne îmbrăcăm de sărbători: Ce spun despre noi culorile pe care le purtăm | GALERIE FOTO

Semnificațiile icoanei Nașterii Domnului: Simboluri, izvoare și reprezentări tradiționale | GALERIE FOTO

Părintele greco-catolic Victor Ostropel, despre ce înseamnă „magia” Crăciunului: „Să petrecem această sfântă și dumnezeiască sărbătoare cu simplitate…

Preotul Stănel Roșu, despre însemnătatea Crăciunului: „Trebuie să fim în primul rând oameni, să ne iertăm, să ne…

Crăciunul la ortodocși și catolici, sărbătorit pe 25 decembrie

Amintiri valoroase de Crăciun ale câtorva dintre jurnaliștii Europa FM. Cum arăta odinioară colindatul la sat și copilăria…

Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…

Studiu: Șase din zece români declară că depășesc bugetul alocat pentru Sărbători. Generația care economisește mai mult |…