Coolinaria cu Chef George Crăciun de la Arena Bucătarilor – VIDEO

Timp de 3 zile, Selgros Băneasa a fost gazda unui adevărat spectacol de artă culinară unde profesioniștii și pasionații de bunătățuri au putut să vadă în acțiune chefi de renume mondial, membri ai juriului Arena Bucătarilor, dar și pe cei 14 finaliști care s-au întrecut pentru marele premiu: un training de o săptămână la restaurantul Hotelului Oxford Thames Four Pillars din Anglia, sub îndrumarea unuia dintre cei mai apreciați chefi români, Chef Claudio Costea.

Vlad Petreanu şi George Zafiu au fost, joi seara, gazdele ceremoniei de premiere a finaliştilor Arenei Bucătarilor Selgros.

Invitat în studioul Europa FM, Chef George Crăciun, unul dintre finaliştii de la Arena Bucătarilor 2016, a povestit cum a cucerit juriul. Cei 14 finalişti din Arenă au fost evaluați în funcţie de acuratețea și coerența rețetei, modul de prezentare a ingredientelor și al procesului de producție, ingeniozitatea, creativitatea, aspectul produsului finit și tehnicile de lucru.

Juriul finalei Arena Bucătarilor 2016 a fost compus din chefi cu o vastă experiență în bucătăriile internaționale precum Chef Philippe Hardy – Executive Chef Le Mascaret Paris (Michelin Star Chef), Chef Emmanuel Hamon – Pastry Chef, Chocolatier și Confecționer/Ambasador al brandului Luker, Chef Marc Galais – Transgourmet France, precum și Chef Claudio Costea – Executive Chef Oxford Thames Four Pillars – recomandat de Guide Michelin.