Coolinaria: Coliere aglio, olio e peperoncino

Colegul chef Adi Hădean spunea la Medium Rare că ”deși este de o simplitate dezarmantă, o porţie de spaghetti aglio olio e peperoncino e o adevărată piatră de încercare pentru mulți bucătari profesioniști, iar totul pleacă de la ingredient și de la atenția care i se acordă”.

Așa că în Vinerea Mare, Vlad Petreanu și Luca Pastia au zis să ofere în Deșteptarea rețeta lor de coliere aglio olio e peperoncino.

Pastele de bună calitate de la Pambac se fierb ”al dente”, urmând instrucțiunile de pe ambalaj.

În momentul în care se pune apa la fiert, într-o tigaie se pun 6-8 linguri de ulei de măsline și 3-4 căței de usturoi, zdrobiți și mărunțiți plus ardei iute, de preferat mic și uscat, tocat mărunt.

Cu un minut înainte să fie gata pastele, tigaia se pune pe foc minim.

Pastele scurse se adaugă în tigaie și se mărește flacăra. Adăugăm sare și piper și amestecăm până când spaghetele absorb parte din ulei. Se adaugă parmesan sau orice brânză tare care vă place.

Vlad Petreanu folosește pentru rețetă și zeama de la o jumătate de lămâie, dar și pătrunjel presărat deasupra.

Pot fi servite ca atare dar și drept garnitură pentru o friptură, desigur după ce trece perioada postului.