Confidenţialitate


Coolinaria: Cartofi dulci în stil mexican, cu cașcaval afumat Delaco | AUDIO


Coolinaria: Cartofi dulci în stil mexican, cu cașcaval afumat Delaco | AUDIO

Matinalii Vlad, George și Luca prezintă, la rubrica Coolinaria, rețeta de cartofi dulci în stil mexican, cu cașcaval afumat Delaco.

Ingrediente:
• 180g de cașcaval afumat Delaco
• 3 cartofi dulci (de preferabil groși)
• 4 linguri porumb fiert (de la conservă)
• 4 linguri fasole roșie fiartă (de la conservă)
• 2 fire ceapă verde, tăiate mărunt
• sare și piper după gust
• ¼ linguriță fulgi de chili
• ½ ardei roșu iute, tăiat rondele (poate fi opțional dacă nu îți place foarte picant)
• câteva frunze de pătrunjel

Mod de preparare:
Spală cartofii bine, după care șterge-i cu un șervețel. Înțeapă-i cu o furculiță din loc în loc, apoi așează-i pe o tavă acoperită cu foaie de copt. Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180 C și lasă cartofii dulci să se coacă timp de 30 minute.

După 30 minute, scoate-i și taie-i cu un cuțit în jumătate. Ai grijă că sunt fierbinți! Ca să nu te arzi, folosește un prosop curat sau un șervețel ca să-i ții cu mâna cât timp îi tai.

Înțeapă-i la suprafață cu o furculița, așează-i cu fața în jos în tavă, apoi bagă din nou tava la cuptor încă 30 minute sau până când miezul cartofilor devine moale. După 15 minute de stat la cuptor întoarce-i de pe o parte pe cealaltă.

După ce sunt copți, scobește cu grijă miezul cartofilor cu o lingură sau furculiță și așează miezul într-un bol. În acest bol adaugă: fasolea roșie, porumbul, ceapa verde, ardeiul iute, sare și piper după gust și fulgii de chilli.

Amestecă toate ingredientele, apoi adaugă câte 1-2 linguri din această compoziție în ,,bărcuțele” de cartof dulce. Peste aceaste ,,bărcuțe” adaugă din abundență cașcaval afumat dat pe răzătoare.

Bagă din nou tava la cuptor cu cartofii dulci acoperiți de cașcaval și lasă-i pentru aproximativ 3-5 minute până vezi că se topește cașcavalul.

Recomandăm să lăși măcar 5-10 minute cartofii să se răcească înainte de a-i mânca. Când îi servești, deasupra poți adăuga câteva bucăți de ardei iute, fulgi de chili și pătrunjel proaspăt tocat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ultimele stiri
Părintele greco-catolic Victor Ostropel, despre ce înseamnă „magia” Crăciunului: „Să petrecem această sfântă și dumnezeiască sărbătoare cu simplitate…

Preotul Stănel Roșu, despre însemnătatea Crăciunului: „Trebuie să fim în primul rând oameni, să ne iertăm, să ne…

Crăciunul la ortodocși și catolici, sărbătorit pe 25 decembrie

Amintiri valoroase de Crăciun ale câtorva dintre jurnaliștii Europa FM. Cum arăta odinioară colindatul la sat și copilăria…

Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…

Studiu: Șase din zece români declară că depășesc bugetul alocat pentru Sărbători. Generația care economisește mai mult |…

Tradiții de Crăciun în Maramureș: Brondoșii de Cavnic, obicei unic în țară, prin care sunt alungate spiritele rele…

STUDIU: De sărbători, Generația Z preferă momente autentice alături de familie și prieteni | AUDIO

Colindul dubaşilor, unul din cele mai vechi obiceiuri de Crăciun din Banat | AUDIO