Confidenţialitate


Coolinaria: Cartofi dulci în stil mexican, cu cașcaval afumat Delaco | AUDIO


Coolinaria: Cartofi dulci în stil mexican, cu cașcaval afumat Delaco | AUDIO

Matinalii Vlad, George și Luca prezintă, la rubrica Coolinaria, rețeta de cartofi dulci în stil mexican, cu cașcaval afumat Delaco.

Ingrediente:
• 180g de cașcaval afumat Delaco
• 3 cartofi dulci (de preferabil groși)
• 4 linguri porumb fiert (de la conservă)
• 4 linguri fasole roșie fiartă (de la conservă)
• 2 fire ceapă verde, tăiate mărunt
• sare și piper după gust
• ¼ linguriță fulgi de chili
• ½ ardei roșu iute, tăiat rondele (poate fi opțional dacă nu îți place foarte picant)
• câteva frunze de pătrunjel

Mod de preparare:
Spală cartofii bine, după care șterge-i cu un șervețel. Înțeapă-i cu o furculiță din loc în loc, apoi așează-i pe o tavă acoperită cu foaie de copt. Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180 C și lasă cartofii dulci să se coacă timp de 30 minute.

După 30 minute, scoate-i și taie-i cu un cuțit în jumătate. Ai grijă că sunt fierbinți! Ca să nu te arzi, folosește un prosop curat sau un șervețel ca să-i ții cu mâna cât timp îi tai.

Înțeapă-i la suprafață cu o furculița, așează-i cu fața în jos în tavă, apoi bagă din nou tava la cuptor încă 30 minute sau până când miezul cartofilor devine moale. După 15 minute de stat la cuptor întoarce-i de pe o parte pe cealaltă.

După ce sunt copți, scobește cu grijă miezul cartofilor cu o lingură sau furculiță și așează miezul într-un bol. În acest bol adaugă: fasolea roșie, porumbul, ceapa verde, ardeiul iute, sare și piper după gust și fulgii de chilli.

Amestecă toate ingredientele, apoi adaugă câte 1-2 linguri din această compoziție în ,,bărcuțele” de cartof dulce. Peste aceaste ,,bărcuțe” adaugă din abundență cașcaval afumat dat pe răzătoare.

Bagă din nou tava la cuptor cu cartofii dulci acoperiți de cașcaval și lasă-i pentru aproximativ 3-5 minute până vezi că se topește cașcavalul.

Recomandăm să lăși măcar 5-10 minute cartofii să se răcească înainte de a-i mânca. Când îi servești, deasupra poți adăuga câteva bucăți de ardei iute, fulgi de chili și pătrunjel proaspăt tocat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ultimele stiri
În Prahova, instalaţiile sunt umplute cu apă, de vineri, la ora 23.00. Prin mesaje RoAlert populația e sfătuită…

Directorii de școli și inspectorii școlari vor fi schimbați anul viitor, iar concursurile ar urma să aibă loc…

Mai multe cluburi din SuperLiga României îi cer lui Nicușor Dan să nu promulge legea care stabilește că…

Un susținător al lui Călin Georgescu, obligat de instanță să achite 50.000 de lei daune morale unui bărbat…

Legea Nordis, promulgată de președintele Nicușor Dan: „Sumele plătite de cumpărători nu pot fi folosite în alte scopuri…

Percheziții ale Parchetului European la Primăria Târgu Jiu. Cercetările au legătură cu unele achiziții făcute în școli cu…

Premierul Bolojan: „Foarte posibil, din această seară alimentarea cu apă menajeră va fi reluată în Prahova. Despre responsabili: „Dacă…

ÎCCJ explică de ce a atacat a doua oară la CCR legea privind pensiile magistraților. Purtătorul de cuvânt…

5 idei de pijamale perfecte pentru o seară de film acasă (P)

Grupul parlamentar „Pace – Întâi România” a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Bolojan. Ninel Peia l-a…