Convorbire telefonică Iohannis-May după atacul terorist de la Londra

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o convorbire telefonică cu premierul Marii Britanii, Theresa May, în contextul atentatului de miercuri de la Londra.

Șeful statului a condamnat atacul terorist și a exprimat solidaritatea deplină a României și a poporului român cu Regatul Unit. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, totodată, în numele său şi al României, condoleanțe familiilor victimelor și urări de însănătoșire grabnică celor răniți.

De asemenea, cei doi înalți oficiali au discutat situația cetățenilor români răniți în atac. Potrivit comunicatului transmis de Administrația Prezidențială, premierul britanic a exprimat speranţa că starea de sănătate a acestora, mai ales a româncei aflate încă în stare critică, se va îmbunătăți.

Pe de altă parte, preşedintele Iohannis a transmis sprijinul deplin al României pentru continuarea luptei împotriva terorismului. În acest context, a amintit iniţiativa de creare a unei Curți internaționale împotriva terorismului, lansată în comun de România și Spania.

Totodată, în urma atacului de la Londra, preşedintele României a semnat o scrisoare de condoleanţe către Regina Elisabeta a II-a.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS