Convoiul românesc cu echipamente medicale, la Chişinău

Convoiul format din 20 de camioane cu echipamente medicale şi medicamente pentru Republica Moldova a trecut Prutul şi a ajuns, joi, la Chişinău.

Camioanele au plecat, miercuri, de la Bucureşti.

România a alocat 16,5 milioane de lei pentru a oferi un ajutor Republicii Moldova, constând în echipamente, materiale şi medicamente necesare în lupta cu Covid-19.

În urmă cu 30 de ani, a avut loc trecere liberă a Prutului, a frontierei dintre România şi fosta Uniune Sovietică, o manifestaţie cunoscută sub numele de ‘Podul de Flori’, manifestaţie la care au participat peste un milion de români de pe ambele maluri ale Prutului şi care a fost simbolul legăturilor puternice de fraternitate, simbolul legăturilor puternice de-a lungul istoriei dintre românii de pe ambele maluri ale Prutului. Astăzi, când aniversăm 30 de ani de la acest moment simbolic, cu o încărcătură istorică şi afectivă puternică, Guvernul României face un gest umanitar, de solidaritate pentru cetăţenii Republicii Moldova, pentru sistemul de sănătate din Republica Moldova, pentru a putea să-i ajutăm pe fraţii noştri de peste Prut într-o situaţie dificilă”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Săptămâna trecută, 50 cadre medicale din ţara noastră au plecat spre Republica Moldova şi activează în spitale din Chişinău, Bălţi şi Cahul, contribuind la efortul de tratare al bolnavilor.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS