Controlorii RATB: Veste noi, aceleași năravuri – VIDEO

Scandal într-un tramvai RATB în București, între o controloare și doi călători. Într-o înregistrare apărută pe internet, o controloare a RATB ia la rost o femeie, prinsă, cel mai probabil, fără bilet.

În apărarea femeii a sărit un alt călător. Din discuțiile aprinse, angajata RATB ar fi bruscat-o pe călătoare. Aceștia încep să se certe, iar angajata RATB recurge la un limbaj de mahala.

 

”Zdreanță penală ce ești. Ești șmecher cu femeile. Penalule ce ești. Să-ți fie rușine! Faci d-astea cu bărbații, nu cu femeile”, spune angajata RATB.

”Arată o legitimație” îi spune femeia care vrea să-i facă reclamație controloarei. Apoi îi întreabă pe ceilalți controlori aflați în tramvai cum o cheamă pe angajată, astfel încât să depună o reclamație.

Angajata RATB dă un telefon în care raportează un incident la Eroii Revoluției, moment în care bărbatul o întrerupe, țipând: ”Dacă erau doi romi, nu aveai curaj să faci chestia asta. Era unul cu berea în mână și nu ați avut curaj să vă duceți la el.”

Călătoarea care ar fi fost bruscată de controloare susține că a fost împinsă.

”M-ai împins în geam. Lasă că-ți fac eu reclamație. Zi-mi cum te numești. Arată-mi legitimația, că este datoria ta. Nu ai dreptul să ma împingi”, a continuat călătoarea.

Bărbatul care îi ia apărarea femeii se îndreaptă către controloare și îi spune: ”Nu ai voie (…) să îi bagi mâna în buzunar și să-i cauți buletinul.”

Apoi, controloarea folosește un limbaj injurios la adresa călătoarei, dar și la adresa celui care îi sare în apărare: ”Șmecherule de femeie îți arat eu ție. Ce **** mea zici tu mie așa? Nesimțitule. Îți arăt eu ce pățești tu. Și te-am și ***** în gură.”

Tramvaiul oprește în stație, iar cei doi călători coboară, moment în care controlarea se îndreaptă spre ușă și încearcă să-i dea un picior în spate bărbatului. Acesta din urmă se întoarce și o scuipă pe controloare.

Conducerea RATB a precizat la solicitarea Europa FM că s-a autosesizat în acest caz și a început o anchetă la Serviciul Control. ”Este de netolerat o astfel de atitudine a controlorilor”, a declarat Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al Regiei. Angajata în cauză riscă sancționi dacă va fi găsită vinovată. Oficialul RATB a precizat că toți controlorii sunt instruiți să evite astfel de discuții cu călătorii.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS