Confidenţialitate

Control intern în Poliție, după ce mascații au descins la o adresă greșită. Ministrul Bode: O bâlbâială, o greșeală

Polițiștii au intervenit la o adresă din Clinceni unde locuia o femeie cu fiica ei, deși ar fi trebuit să intervină la casa din spatele curții femeii.

Femeia se plânge că a sunat la 112 pentru că fiica ei a suferit un atac de panică, dar la primul apel i s-a închis telefonul.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, spune că intervenția a fost o bâlbâială care nu a avut o documentare corectă iar un control intern va stabili vinovații și măsurile care se impun:

„Descinderile de la Ilfov, bâlbâială, greșeală a autorităților, a trupelor speciale. Investigațiile premergătoare efectuării percheziției domiciliare au fost efectuate de către polițiștii de la Direcția Poliție Transporturi. Această acțiune nu a avut la bază o dicumentare corectă. Nu este corect să dăm vina pe cei care au ajuns la fața locului, în situația în care documentarea de dinainte nu a fost una corectă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul de Interne a comentat și situația celor 9 polițiști de la secția 16 de poliție din Capitală, acuzați de tortură. Aceștia nu fac cinste uniformei de polițiști dar nu trebuie pus semnul egal între ei și instituția Poliției Române, spune Lucian Bode:

„Este inadmisibil să ai un astfel de comportament, tu, care îmbraci uniforma de polițist. Dacă fie și 1% din ce s-a spus în spațiul public este adevărat, acești indivizi nu fac cinste uniformei de polițist și nu voi accepta niciodată să se pună semnul egal între derapaje de genul de la Secția 16 și o instituție fundamentală a statului român, cum este Poliția Română.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.