Confidenţialitate

Controale pe litoral, în minivacanța de 1 iunie

Minivacanța de 1 iunie vine cu bucurii pentru turiști și emoții pentru agenții economici din stațiunile de la mare.

Hotelierii și patronii restaurantelor și teraselor au aflat că pot fi vizitați de echipe ale autorităților de control, pregătite să aplice sancțiuni dure în caz ca vor găsi nereguli care pot afecta  vacanta turiștilor.

Prefectul  de Constanța, Ioan Albu, a convocat, o ședință de lucru în care a cerut să i se prezinte măsurile luate de autorități pentru o minivacanță fără probleme.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor  și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor au anunțat, astfel, că în acest weekend prelungit își trimit echipele pe litoral.

Se efectuează acțiuni de control igienico-sanitar în hoteluri, pensiuni turistice, restaurante, terase, pizzerii, magazine alimentare din zonele în care se înregistrează creșteri ale numărului de turiști. Pentru deficiențele constatate se vor aplica amenzi usturătoare.

Turiștii, la rândul lor, sunt sfătuiți să facă sesizări la autoritățile de control în caz că vor avea nemulțumiri. Reprezentanții hotelierilor de pe litoral au aflat din presă despre mobilizarea uriașă a echipelor de control.

Președintele Asociației Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală, spune că hotelierii nu se opun controalelor și vor plăti dacă se vor găsi deficiente.

Ar dori, însă, ca pentru niște probleme minore, care pot fi rezolvate pe loc, activitatea unităților de cazare și de alimentație publică, sa nu fie blocată.