Confidenţialitate

Controale ANPC la magazinele de încălțăminte, fizice și online. Comisarii au aplicat amenzi în valoare de peste 800.000 de lei | AUDIO

Controale ANPC la 350 de operatori economici care comercializează încălțăminte în toată țara, inclusiv online. Pentru deficientele constatate, s-au dat 245 de amenzi în valoare totală de 835.000 lei si 121 avertismente. Adriana Sârbu cu detalii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Peste 6000 de produse în valoare de 43.000 lei au fost oprite definitiv de la comercializare. Alte 28.000 de produse au fost oprite temporar de la comercializare, pentru deficiențe de informare. Comisarii ANPC au descoperit că încălțămintea nu avea pictogramele corespunzătoare materialelor utilizate la producerea articolelor de încălţăminte, şi anume: piei cu faţă naturală, piei cu faţă corectată, materiale textile sau alte materiale.

De asemenea, etichetele nu au fost vizibile sau bine aplicate, iar pictogramele nu erau suficient de mari, pentru ca informațiile conținute de acestea să fie ușor de înțeles.

În alte cazuri, nu a fost nerespectat regimul promoţiilor, nefiind indicată în mod clar şi neechivoc data de începere și cea la care încetează oferta sau faptul că oferta specială se referă la stocul de bunuri disponibile. Au fost găsite și deficiențe de informare referitoare la garanția produselor și la dreptul de retragere.

Comisarii ANPC recomandă clienților să achiziţioneze articole de încălţăminte numai din magazine specializate, unde se eliberează bon fiscal de care vor avea nevoie în cazul formulării unei reclamații și să evite să cumpere articole de încălţăminte de sport care ar putea fi contrafăcute.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Producător american de dulciuri, amendat cu peste 300 de milioane de euro de CE după ce a vândut produse la suprapreț în state din UE, inclusiv în România | AUDIO