Confidenţialitate

Controale ANPC în chioșcurile din școli și licee: Peste 405 kg de produse nesănătoase, confiscate

Peste 405 kilograme de produse nesănătoase, respectiv prăjituri, bomboane, acadele sau chipsuri, dar și 627 litri de sucuri și băuturi răcoritoare au fost confiscate de inspectorii ANPC, în urma mai multor controale făcute la chioșcurile și cantinele școlilor și liceelor din București.

Comisarii din cadrul ANPC au controlat 32 societăți comerciale. Verificările ai vizat modul în care se respectă prevederile legale la comercializarea produselor alimentare în chioșcurile și cantinele din incinta școlilor și liceelor.

Ca urmare a deficientelor constatate s-au aplicat 20 de amenzi contravenționale în valoare totală de 170.000 lei și trei avertismente, conform comunicatului ANPC.

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor spune că „verificările au pornit de la premisa importanței educării micilor consumatori cu privire la un stil de viață sănătos. Ne dorim ca viitoarele generații de consumatori de servicii și produse să-și formeze de timpuriu un comportament alimentar sănătos, si totodată, să fie pe deplin informați cu privire la caracteristicile produselor pe care le consumă.”