Confidenţialitate

Contre între liderii USR și AUR

Discuții aprinse în Parlament între liderul USR PLUS, Dan Barna, și cel al Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion. Parlamentarii au adoptat, miercuri, o declarație împotriva antisemitismului, după amenințările cu moartea primite de actrița Maia Morgenstern.

În timpul discursului său, Dan Barna s-a întors spre parlamentarii AUR, pe care i-a întrebat cum explică lozincile strigate împotriva medicilor în timpul protestelor anti-restricții:

„Dormiți bine noapte, când le-ați zis medicilor că sunt asasini? Sunteți mulțumiți că oamenii care vă salvează prietenii și rudele și copiii trebuie să facă față și potopului de injurii? Ce ținte mai aveți, vom avea liste negre ca în anii ’40? Când v-ați pierdut și sufletul, ce demoni vă stăpânește dacă ați ajuns să credeți și să vedeți criminali în salvatori, dictatură în mască și conspirație în vaccin? cum ați ajuns aici și cum vă putem salva?”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În replică, liderul AUR, George Simion a reamintit de scandalul de la Brăila, unde jandarmii sunt acuzați că au bătut minori:

„Greșiți profund, cum ar fi să-mi fi început eu discursul de acum spunându-vă că colegii mei se luptă cu ministrul de Interne să pedepsească niște jandarmi care au fost violenți, după cum au existat instigatori dezechilibrați care au fost violenți și că, din spațiul public, trebuie să eliminăm toate aceste derapaje, derapaje pe care și dumneavoastră le-ați susținut. Dacă unii și alții vor să transforme AUR în țintă și să spună că suntem extremiști, eu le spun că ei sunt extremiștii. Lăsați acest lucru pentru organele de anchetă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei