Confidenţialitate

Contradicții în cazul ușii de tren care a căzut pe liniile ferate în mers. CFR SA: Ușa ar fi căzut „singură”. CFR Călători: Ușa a fost smulsă de un utilaj | VIDEO

Două explicații, în două comunicate diferite, venite de la CFR în legătură cu trenul care a rămas fără o ușă în mers. CFR Călători și CFR SA se contrazic. Ușa a căzut „SINGURĂ” pe liniile ferate, fără „ajutorul” niciunui utilaj”, transmite miercuri CFR SA. Asta după ce ieri, CFR Călători a anunțat că un utilaj feroviar a smuls ușa vagonului în apropiere de Alba-Iulia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

CFR SA a transmis și imagini surprinse de o cameră de luat vederi din stație, pentru a rezolva misterul „ușii de vagon smulse”. Compania națională de transport feroviar își apără angajații și spune că acuzațiile formulate de CFR Călători sunt false.

Potrivit CFR SA, drezina pantograf care făcea lucrări la linia de contact se afla într-adevăr la ieșire din stația Bărăbanț, doar că ușa vagonului din compunerea trenului IR 1836 a căzut „SINGURĂ” pe linii, fără a fi smulsă de vreun utilaj feroviar.

În comunicatul CFR Călători se menționa că „ușa este culisantă cu acționare digitală, iar deschiderea ei este posibilă numai pe timpul staționării trenului”. Însă, în dezmințirea transmisă de CFR SA, aceasta întreabă retoric: „Cum putea un utilaj feroviar să smulgă ușa vagonului, care este culisantă și se deschide doar în timpul staționării, dacă trenul era deja în mișcare” la ieșire din stația Bărăbanț.

Mai mult, CFR SA susține că și mecanicul trenului a subliniat în raportul de eveniment ca la trecerea prin stația Bărăbanț erau lucrători și utilaje, că a dat semnal de „ATENȚIE”, dar ca acestea nu se aflau în gabaritul de trecere, ci pe liniile încrucișate.

În final, CFR SA consideră tendențioasă și neprofesională acțiunea de imagine a CFR Călători, care s-ar fi grăbit să se disculpe de problemele din ograda proprie, acuzând pe nedrept personalul feroviar al CFR SA.

Amintim, trenul IR Cluj-Napoca – București-Nord a sosit marți la destinație cu zeci de minute întârziere, după pierderea ușii ultimului vagon. Vagonul a fost înlocuit la Simeria.

Sursa foto: Captură foto / CFR SA

Sursa video: CFR SA

Citește și: Incident pe calea ferată: Un tren de călători a mers aproape 60 de kilometri fără ușă la unul dintre vagoane | AUDIO