Contractul de finanțare pentru Spitalul Regional Cluj a fost semnat. Investiția, 500 mil. de euro

Premierul Orban a anunţat că a fost semnat contractul de finanţare pentru construirea Spitalului Regional Cluj. Suma investiţiilor se ridică la aproximativ 500 de milioane de euro.

Totodată, premierul a ţinut să precizeze că la nivelul Comisiei Europene a fost aprobat şi contractul de finanțare pentru Spitalul Regional Iaşi.

„Aş vrea să felicit Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Sănătăţii pentru faptul că au reuşit accelerarea procedurilor şi s-a ajuns la un deznodământ fericit, şi anume semnarea contractului de finanţare pentru construcţia Spitalului Regional Cluj. O investiţie de aproximativ 500 de milioane de euro. De asemenea, trebuie să vă informez că la nivelul Comisiei Europene a fost aprobat contractul de finanţare pentru construcţia Spitalului Regional Iaşi”, a spus Ludovic Orban.

Spitalul Regional Cluj va fi construit în comuna Florești, cu o durată de implementare de 107 luni. Se va constitui într-un complex de construcții cu 7 etaje, urmând că aibă 849 de paturi, un heliport și o parcare subterană independentă cu două etaje.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS