Confidenţialitate

Contrabandă cu țigări în județul Suceava. Gruparea a fost destructurată de autorități | AUDIO

Trei persoane au fost arestate, iar o a patra este cercetată sub control judiciar într-un dosar privind contrabanda de țigări.

Este vorba de o grupare care acționa în județul Suceava, iar marfa adusă din Ucraina era apoi revândută pe piața neagră din România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Anchetatorii spun că această grupare a fost constituită în luna noiembrie a acestui an.

Țigările erau introduse în țară cu ajutorul unor autoturisme care aveau locașuri special amenajate pentru a nu fi descoperite la controlul de la frontieră.

După ce ajungea pe teritoriul României, marfa era depozitată în diferite imobile, apoi era mutată înainte de a fi vândută către clienții din țară.

Pe 1 decembrie, o parte din suspecți au fost prinși în flagrant cu țigările introduse ilegal în România. Pentru a documenta acest caz, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism Suceava au efectuat și șase percheziții la domiciliile suspecților și în locurile de depozitare a țigărilor.

Cu această ocazie, au fost ridicate și confiscate aproape 40.000 de pachete de țigări de contrabandă, precum și patru autoturisme folosite pentru transportul mărfii.

S-au mai găsit și alte bunuri de proveniență ucraineană introduse, de asemenea, ilegal în țară, care au fost predate Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Suceava.

Sursa foto cover: Shutterstock

Sursa foto: DIICOT