Confidenţialitate

Contra ia în calcul despărțirea de echipa națională

Cosmin Contra ia în calcul o despărțire de echipa națională după meciul din Spania.

Selecționerul își asumă eșecul din preliminarii și nu știe deocamdată dacă îi va conduce pe tricolori și în play-off-ul Ligii Națiunilor, din luna martie – ultima șansă a României de a merge la Campionatul European ce va fi găzduit anul viitor inclusiv de București.

“Îndreptăţit sînt să rămîn pînă la meciurile de baraj, dar sînt un tip care care sînt foarte corect cu ceea ce se întîmplă, chiar dacă s-au întîmplat și multe lucruri bune care n-au fost scoase în evidență. Realitatea este că în această grupă de calificare, împotriva celor trei echipe cu care ne-am luptat la calificare n-am reușit nicio victorie. Asta-i cruda realitate și atunci responsabil pentru acest parcurs sînt eu. Cu niște zile de gîndire voi lua decizia despre ce vreau să fac în continuare”, a spus Contra.

Naționala României a ratat ultima șansă de a se califica la Euro 2020 din preliminarii după ce a fost învinsă cu 2-0 în meciul decisiv cu Suedia. Partida cu Spania se joacă luni de la ora 21.45.

Potrivit presei sportive, federația română de fotbal are trei variante pentru preluarea postului de selecționer după despărțirea de Contra: Mircea Lucescu, Dan Petrescu și Gheorghe Hagi.