Confidenţialitate

Conținutul de acizi grași TRANS în alimente, limitat în România

Conținutul de acizi grași TRANS în alimente este limitat și în România.

Parlamentul a adoptat marți un proiect de lege în acest sens, la un an după ce UE a aprobat un regulament similar.

Acizii grași trans sunt printre cei mai nocivi compuși din alimentele procesate.

Acizii grași TRANS se află în margarină, chipsuri, biscuiți, popcorn pentru microunde, torturi preambalate, supe concentrate la plic, cereale preambalate și napolitane.

Este vorba de acel tip de grăsime care provoacă boli cardiovasculare, diabet sau cancer.

Limitarea este la maximum 2 grame dintr-o sută de grame de grăsimi aflate în conținutul alimentelor.

Inițiatorii proiectului – parlamentari USR – arată că legea va avea în România ”un impact major, având în vedere incidența bolilor cardiovasculare mult peste media europeană.

Proiectul urmează să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis.