Continuă valul de pensionări: 7 chestori și un general din MAI au solicitat pensionarea

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretele de încetare a raporturilor de serviciu a şapte chestori din cadrul MAI, precum şi a unui general de brigadă, din cadrul aceleiaşi instituţii.

Printre cei pensionaţi se numără chestorul Marin Motoc, directorul Direcţiei de Poliţie Transporturi, chestorul Ionel Ispir, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, chestorul principal de poliţie Liviu-Marius Galoş, adjunct al şefului Poliţiei de Frontieră, şi chestorul principal de poliţie Dumitru Haralambie, adjunct al inspectorului general al Poliţiei de Frontieră.

Au mai fost pensionaţi chestorul Costel Giuroiu, Marcel Ardelean, director al Direcţiei de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei, Nicolaie Iancu, şeful Inspectoratului Teritorial de Frontieră Timiş, şi generalul de brigadă Petrică Gearîp, adjunct al şefului Jandarmeriei Române.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, afirma de curînd că a primit nu mai puțin de 700 de cereri de pensionare de la angajați ai instituției.

Plecări în bloc au mai fost, săptămîna aceasta, la Serviciul Român de Informații și în Ministerul Apărării.

De altfel, neînţelegerile dintre miniştri amînă ordonanţa pensiilor speciale.

Şedinţa de Guvern programată joi în acest scop va începe vineri, la ora 13.00.

Noul text al ordonaţei care ar urma să reglementeze toate categoriile de pensii speciale este subiect de negocieri între Ministerul Muncii și sindicatelor.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS