Continua protestele in Hong Kong

Protestatarii solicită demisia șefului executivului chinez al regiunii, după ce acesta le-a cerut să renunțe la demonstrații.

Reprezentanții grupării Occupy Central au declarat că protestele vor înceta în momentul în care șeful regiunii își va depune demisia. Aceștia doresc alegeri libere până mâine, iar data nu este aleasă întâmplător. 1 octombrie este Ziua Națională a Chinei.

Studenţii şi-au stabilit cartierul general în faţa primăriei din Hong Kong, dar au ocupat şi un cartier comercial şi o zonă rezidenţială.

Acum protestul este unul pașnic, însă mai multe ciocniri au avut loc între manifestanți și forțele de ordine. Scutierii au intervenit cu gaze lacrimogene, tunuri cu apă și sprayuri cu piper. În urma confruntărilor 50 de oameni au fost răniți.

Mişcarea pro-democraţie, începută de studenți, a obţinut sprijin în întreaga societate din Hong Kong, inclusiv din partea mediului de afaceri.

Aceasta este cea mai mare revoltă din Hong Kong din ultimii 17 ani: a blocat aproape complet activitatea în regiunea autonomă. Şcolile au fost închise, iar mai multe companii şi-au suspendat lucrul.