Contestația lui V. Ponta la decizia de plagiat a fost respinsă

Comisia de experți a Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare – CNATDCU – a respins contestația depusă de fostul premier Victor Ponta în legătură cu teza de doctorat și a menținut verdictul de plagiat, Consiliul General al acestei structuri urmând să voteze raportul elaborat în acest caz.

„Astăzi și mâine (marți și miercuri – nota redacției) se votează raportul de respingere a contestației, cu alte cuvinte menținerea verdictului de plagiat și retragerea titlului de doctor. Consiliul General al CNATDCU votează raportul Comisiei de experți care a analizat contestația depusă de domnul Victor Ponta. Raportul respinge contestația și menține verdictul de plagiat în cazul lui Victor Ponta, respectiv menține recomandarea de retragere a titlului de doctor în acest caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, Mirabela Amarandei.

Consiliul General al CNATDCU a anunțat oficial plagiatul pe 1 iulie . Potrivit academicianului Viorel Barbu, preşedintele CNATDCU, din 35 de membri prezenţi la ședința în care s-a dezbătut acest subiect, 34 au votat pentru recomandarea retragerii titlul de doctor, existând o singură abţinere, din partea lui Horia Iovu.

Comisia Tehnică, alcătuită din trei profesori universitari au analizat lucrarea de doctorat „Curtea Penală Internaţională” a lui Victor Ponta şi a stabilit că „nu respectă standardele de etică şi propune retragerea titlului de doctor”, invocând articolul 170 din Legea Educaţiei Naţionale.

Victor Ponta a obținut titlul de doctor în științe juridice în 2002, iar lucrarea a fost coordonată de Adrian Năstase, care la acea vreme era șeful Executivului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS