Confidenţialitate

Contestatari ai legii dării în plată, bancherii continuă să raporteze profit

Contestatari vehemenți ai legii dării în plată – despre care susțin că le-ar afecta afacerile și ar influența în mod negativ economia – bancherii continuă să raporteze profituri ”frumușele”.

BCR și BRD au raportat profituri totale de aproximativ 400 de milioane de lei – doar în primele 3 luni ale anului.

De asemenea, rata creditelor neperformante este în scădere.

Banca Comercială Română, cea mai mare bancă din România după valoarea activelor, a obţinut un profit net de peste 315 milioane lei în primele 3 luni ale anului.

Rata creditelor neperformante oferite de BCR a scăzut la 19,5%, nivel care rămâne semnificativ peste media sistemului bancar.

BRD – a doua bancă din România din punct de vedere al valorii activelor – a raportat, în primele 3 luni ale anului un profit net de 73 de milioane de lei, față de 85 de milioane de lei în primul trimestru al anului trecut.

Veniturile băncii au urcat însă cu 3 la sută, iar rata creditelor neperformante s-a redus la 16,4% de la peste 20 de procente.

Soldul creditelor nete ale grupului BRD a crescut grație creditelor de consum fără ipotecă şi a creditelor imobiliare.

În total, în toate țările în care e prezentă,  Societe Generale, a doua mare bancă franceză după capitalizare, a obţinut un profit net peste aşteptările analiştilor în primul trimestru:   924 de milioane de euro.

Și Libra Bank a obţinut în primul trimestru un profit net în creştere cu 85%, depășind 15 milioane de lei.

Banca a anunțat că acest lucru se datorează numărului mare de împrumuturi acordate.