Contabila Spitalului Judeţean Argeş şi doi administratori de firme, arestaţi preventiv

Tribunalul Argeș a emis, vineri, mandate de arestare preventivă pentru contabila Spitalului Judetean Argeş, Amalia Dumitraşcu, şi doi administratori de firme.

Contabila este acuzată că a trecut pe circa 70 de ordine de plată conturile IBAN ale unei societăţi contolate de grupare, iar dministratorii sunt acuzaţi că ar fi delapidat unitatea medicală argeșeană cu suma de 4 milioane de lei.

Decizia magistraţilor nu este definitivă.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi cei de la Direcţia Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor DIICOT Piteşti, au efectuat, joi, şase percheziţii domiciliare, în municipiul Piteşti şi în oraşul Ştefăneşti, judeţul Argeş.

Descinderile au fost făcute pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în săvârşirea de infracţiuni economico-financiare.

În anul 2012, doi bărbaţi şi o femeie ar fi constituit o grupare infracţională, în scopul delapidării cu consecinţe deosebit de grave a unui spital din judeţul Argeş.

„Unul dintre membrii grupării infracţionale, o femeie, angajată în calitate de contabilă a spitalului respectiv, ar fi completat şi determinat persoanele responsabile din cadrul spitalului să semneze fără vinovăţie ordine de plată, cu denumirea unor societăţi comerciale care au calitatea de furnizori ai spitalului, însă menţionând codul de identificare fiscală şi contul IBAN al unei alte societăţi comerciale, controlate de grupul infracţional”, anunţă Poliţia Română.

Astfel, în perioada 2012– 2017, contabila ar fi completat 70 de de astfel de ordine de plată, în baza cărora ar fi fost transferaţi aproape 4 milioane de lei din fondurile spitalului.

Imediat după ce banii ar fi fost transferaţi către contul firmei controlate de grupare, aceștia ar fi fost retraşi în numerar de membrii grupării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave.

De asemenea, documentele întocmite în fals şi datele din acestea ar fi fost introduse în sistemul electronic de evidenţe contabile a spitalului şi ar fi dus la alterarea în mod grav a evidenţelor şi rezultatelor financiare ale unităţii spitaliceşti.

Astfel, se efectuează cercetări şi pentru săvârşirea infracţiunilor de fals informatic şi perturbarea sistemelor informatice.

Cei trei membri ai grupării vor fi aduşi la sediul DIICOT Piteşti pentru audieri.

Din Argeș, pentru Europa FM, Ana Sorescu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS