Confidenţialitate

Construcția podului suspendat care ar lega Brăila de Tulcea întârzie. Grindeanu: „Lucrările au înaintat destul de bine, dar nu foarte bine” | AUDIO

Întârzieri la „Golden Gate-ul României” – este vorba de podul suspendat peste Dunăre care ar urma să lege Brăila de Tulcea. Sunt intârzieri la montarea segmentelor ale tablierului metalic. Constructorul poate recupera decalajul de timp până la finalul lunii iunie, spune la Europa FM președintele Asociației Pro Infrastructura – Ionuț Ciurea.

„Iarna a fost destul de capricioasă și începutul primăverii și au fost probleme majore cu vântul și a întârziat cam cu o lună. Începem să ne îngrijorăm dacă nu o să fie gata tablierul – adică sus instalat și aproape gata sudat. Facem sudurile cel mai târziu spre sfârșitul lunii iunie; cel mai târziu și cel mai târziu în iulie. Începem să ne îngrijorăm cu privire la deschiderea în anul acesta pentru că după ce o să vină tablierul sus, mai avem finisaje de făcut, astfalt și tensionarea cablurilor și testele”, a spus Ionuț Ciurea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Podul suspendat ar trebui să fie gata la finalul anului. Probleme sunt și la drumurile de acces către pod

„În momentul acesta nu avem mari emoții că o să ne alegem cu un pod muzeu – adică să fie gata podul și să nu fie gata măcar o parte din conexiunile de la sol. Nu vor fi gata toate. Și este vorba despre 20 și ceva de kilometri de drumuri de legătură pe ambele maluri. Și pe malul tulcean sunt mai multe drumuri de legătură – mai lungi – și un fel de centură a Brăilei care pleacă de la pod și ajunge la actuala așa-zisă centură a Brăilei. La pod este un nod rutier, la piciorul podului, pe malul brăilean. Deci fie circulăm doar prin acel nod și în cel mai bun caz o să fie legată și Calea Galați pe drumul care duce spre zona Tecuci”, a mai spus președintele Asociației Pro Infrastructura pentru Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Sorin Grindeanu: Față de acum câteva luni, lucrările au înaintat destul de bine, dar nu foarte bine

Problemele de la podul suspendat peste Dunăre – cea mai importantă lucrare de infrastructură din ultimii 30 de ani la noi în țară – au fost recunoscute și de ministrul Transporturilor – Sorin Grindeanu:

„Vreau să merg împreună cu colegii mei și la pod. Față de acum câteva luni, lucrările au înaintat destul de bine, dar nu foarte bine ca să fiu cât se poate de corect. Până acum trebuiau ridicate toate cele 86 de tabliere – s-au ridicat mai puțin de jumătate, deci sunt puțin în întârziere. Vor trebui să recupereze acest timp”, a spus Sorin Grindeanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

Citește și: PNL nu este acord cu impozitarea diferită a veniturilor, anunță premierul Ciucă, după ce liderul PSD a propus această variantă | AUDIO