Constantina Diţă-Tomescu, nemulţumită de traseul de la Jocurile Olimpice

Constantina Diţă-Tomescu, campioana olimpică la maraton de la Beijing, se antrenează zilnic la Londra pentru a pregăti maratonul. Ea spune că ar fi preferat să alerge pe un alt traseu.

Aflată de cinci zile în capitala Angliei, Constantina Diţă are încă probleme cu adaptarea la fusul orar, astfel că se trezeşte de câteva ori pe noapte. Dimineaţa, însă, la antrenament, aleargă între 15 şi 18 kilometri.

‘După aproximativ zece zile încep să intru în normalitate. Am venit cu ideea să alerg cât mai relaxat’, spune Constantina Diţă-Tomescu, mărturisind că este tentată să se antreneze în celebrul Hyde Park şi pentru Jocurile Olimpice de la Rio.

Totuşi, pentru ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice, sportiva se declară nemulţumită de traseul ales de organizatori.

‘La orice competiţie la Jocurile Olimpice, sosirea este pe stadion. La Beijing m-au aplaudat 90.000 de oameni. Cred că la Londra vor fi pe străzi 500.000, poate chiar 1.000.000 de oameni. Prinţul William va fi acolo şi va da startul, însă ar fi fost mai frumos să se sosească pe stadion’, a declarat Constantina Diţă pentru TVR.

Proba de maraton feminin din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra va fi transmisă în direct la TVR 1 şi TVR HD duminică, 5 august, de la ora 13.00, comentariul fiind asigurat de Dragoş Bocanaciu.